De Cum Laude hoeve

De Cum Laude Hoeve – gebouwd in 1889- ligt in Laude, dat onder de gemeente Westerwolde valt aan de Ruiten Aa in de provincie Groningen; te bereiken via de N366 tussen Sellingen (Gronings: Zèlng) en Ter Apel, iets ten zuiden van Ter Borg. De landbouwgrond en bossen zijn in beheer bij Staatsbosbeheer. Het bosgebied Sellinger Bossen is zo’n 600 ha groot. Aan de zuidoostzijde van het dorp heeft Staatsbosbeheer gebieden rond de Vennekampen en de Holle Beetse in handen. De Ruiten Aa is in de jaren zestig gekanaliseerd, maar in de jaren negentig ‘hermeanderd‘ in het kader van natuurontwikkeling.

Voor recreatie en toerisme zijn er in de omgeving diverse vrijliggende fietspaden. Door de bosgebieden en de natuurgebieden van Staatsbosbeheer zijn diverse wandelroutes te vinden die door middel van houten paaltjes met gekleurde koppen zijn uitgezet; direct langs onze camping loopt het Naoberpad. Ook lopen de bewegwijzerde fietsroutes “de Ruiten Aa-route“ en de “United Countries Tour” langs het dorp.

De organisatie “Sprong over het veen” heeft een wijd netwerk aan ruiterpaden uitgezet dat het mogelijk maakt prachtige tochten te paard te maken. Vanuit onze boerderij kan men daarop direct aansluiten. Geboren uit onze eigen zoektocht naar rust, ruimte en liefde voor de natuur hebben onze plannen uiteindelijk gestalte gekregen in deze prachtige boerderij en omgeving. Op kleine schaal zijn we bezig een aantal activiteiten opzetten waarover u op deze site kunt lezen. Neemt u vooral contact met ons op via info@cumlaudehoeve.nl voor meer informatie.

KvK 53174851
BTW NL 096890265B01

Marcel en Edith.

Facebook: cumlaudehoeve sellingen

Instagram: @cumlaudehoeve