Yoga

De helemaal gerenoveerde en vloerverwarmde voormalige ‘deel’ van de Cum Laude hoeve leent zich uitstekend voor yoga. Tijdens de coronaperiode is besloten om de lessen tijdelijk stil te leggen, aangezien de 1,5 meter maatregel niet gewaarborgd kan worden en iedereen zich veilig moet voelen. Zodra de 1,5 meter maatregel van tafel is, worden de lessen weer opgestart.

Deze yogalessen worden verzorgd door Judith Möller, gediplomeerd en ervaren yogadocent. Naast haar opleiding heeft ze diverse bijscholingen/trainingen gevolgd op het gebied van anatomie (verhelpen klachten m.b.v. yoga), restorative yoga, yoga nidra, foundation training, etc. Daarnaast blijft ze trainingen volgen, om zo goede, leuke, maar zeker ook lichamelijk verantwoorde lessen te kunnen geven. Volgens haar eigen zeggen is een yogadocent nooit uitgeleerd.

Reguliere les

Op dinsdagavond (van 19:30 – 20:30 uur) verzorgt zij wekelijks een reguliere yogales (behalve in de schoolvakanties). Deze lessen zijn down-to-earth en voor iedereen toegankelijk. Je hoeft ook niet lenig te zijn om aan de lessen te kunnen beginnen want in de loop van tijd ontstaat er vanzelf meer ruimte in het lichaam. 

Wat uniek is aan de lessen die gegeven worden, is dat er niet wekelijks een vast yogaprogramma wordt afgedraaid, maar per les gekeken wordt naar wat de deelnemers nodig hebben. Zo kunnen schouderklachten, rugklachten en andere ongemakken direct worden meegenomen in de les.  

Het volgen van een proefles is gratis (en vrijblijvend). Voor de reguliere lessen betaal je daarna ‘dana’ (een vrije bijdrage; anoniem aan het begin of einde van de les). Als indicatie: Dit bedrag ligt meestal tussen de €8,- en €10,- per les.

Restorative Yoga

‘Restorative Yoga’ betekent letterlijk herstellende yoga. De Restorative Yoga-les kun je vergelijken met een wekelijkse mini-retraite. Je lichaam en hoofd komen, tijdens deze extra lange les, helemaal tot rust. Restorative yoga is ontwikkeld door de Indiase yogaleraar B.K.S. Iyengar, en is een passieve vorm van yoga. Je blijft tijdens de les – met ondersteuning van bolsters, dekens en kussen – langdurig in bepaalde houdingen. 

Restorative yoga stimuleert bindweefsel en gewrichten en je zult dan ook na één of meerdere lessen meer ruimte en mobiliteit gaan ervaren. Doordat je langer in bepaalde houdingen blijft (en ook de overgangen tussen de houdingen heel rustig verlopen) ga je vanzelf over van ‘doe-modus’ naar ‘zijn-modus’, waardoor ook je hoofd heerlijk rustig wordt; ideaal wanneer je vaak te maken hebt met stressvolle situaties. 

Deze vorm van yoga wordt gegeven op de vrijdagochtend, van 9:30 – 11:00 uur. De kosten voor deze lessen zijn €12,- per keer. Een heerlijk kopje biologische thee als afsluiting, inbegrepen.

Opgeven

Mocht je meer willen weten, nog vragen hebben of je op willen geven voor de lessen: Stuur dan een email naar: nathifa@home.nl of stuur een Whatsapp-bericht naar 06-54 94 67 00.